Mees Kees (2012)

Regie

Barbara Beredero

Scenario

Tijs van Marle

Release

3 oktober 2012

Producent

Paul Voorthuysen, Chris Derks

Duur

81 minuten
Filminformatie

Verhaal

Als Tobias? juf met zwangerschapsverlof gaat, komt Meester Kees haar vervangen. Mees Kees is een stagiair die alles nog moet leren en hij haalt de gekste dingen uit om zijn klas geschiedenis of aardrijkskunde bij te brengen. Van moppen tappen tot Spider-Man kijken of op de tafels staan; niets is te raar. Het lukt Tobias door deze leuke lessen om zijn verdrietige thuissituatie een beetje te vergeten. De kleine jongen bloeit helemaal op. En ook de rest van de klas geniet erg van Mees Kees. Maar dan waarschuwt de strenge directrice dat de jonge leraar volgens de boekjes en vaste lesmethodes moet werken. Er komt bovendien snel een inspecteur die dat gaat testen. Kan Mees Kees wel zijn gekke, spontane zelf blijven én streng en volgens de regels lesgeven?

Cast

Willem Voogd (Mees Kees), Sanne Wallis de Vries (Dreus), Felix Osinga (Tobias), Peter Heerschop (inspecteur), Cas Jansen (Joris), Vivienne van den Assem (juf), Mara van Vlijmen (Maria, moeder Tobias), Hannah Hoekstra (Marie-Louise), Brent Thomassen (Sep), Raymonde de Kuyper (moeder Kees), Whitney Franker (Lisa), Giorgio Sanches (Winston), Remon van Dijk (Fred), Caitlyn Geerlings (Rachida), Fabian Jansen (Ome Sjon), Leah Dean (Hasna), Jeroen de Man (Graanmaler), Marieke de Kleine (Linda), Britt van der Krogt (Aukje), Frenck Hakkaart (Tom), Rick Hakkaart (Tim), Sanne Peters (vrouw Graanmaler)

Ontstaan

De film MEES KEES is gebaseerd op verschillende verhalen uit de eerste drie delen van de serie (in totaal zes delen). Van de Mees Kees-serie, geschreven door Mirjam Oldenhave, waren in 2011 al 120.000 exemplaren verkocht. In 2010 was Mees Kees het kinderboekenweekgeschenk en gingen er 500.000 stuks over de toonbank.

Website: www.meeskeesdefilm.nl Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=tqZoP7woJ-0 Kijkwijzer: alle leeftijden.

Pers

Jos van der Burg in 'Het Parool' van woensdag 3 oktober 2012: "(...) Met MEES KEES haalt regisseur Barbara Bredero niet het niveau van het aandoenlijke MORRISON KRIJGT EEN ZUSJE, haar debuutfilm van vier jaar geleden, want daarvoor zijn de personages te karikaturaal. Maar het enthousiasme van 'Mees Kees' werkt aanstekelijk. Alleen een zeurpiet komt niet vrolijk uit de bioscoop."

Prijzen

Gouden Film op 16 oktober 2012 (ruim honderdduizend bezoekers).

Platina Film voor 400.000 bezoekers op maandag 29 oktober 2012.

Beste jeugdfilm van het jaar in de categorie tot en met 12 jaar op het 31ste Jeugdfilmfestival van Rimouski in Québec, Canada in september 2013.

Filmuziek

Herman Witkam, Tjeerd P. Oosterhuis

Camera

Guido van Gennep

Montage

Elsbeth Kasteel

ProdDesign

Harry Ammerlaan

Kleur

Kleur