Nono, het zigzag kind (2012)

Alternatieve titel: Nono, the zigzag kid

Regie

Vincent Bal

Scenario

Vincent Bal, Jon Gilbert

Release

3 oktober 2012

Producent

Burny Bos, Els Vandevorst, Antonino Lombardo, Niko Post

Studio

BosBros Film- TV Productions, N279 Entertainment

Duur

95 minuten
Filminformatie

Verhaal

De dertienjarige Nono wil net zo'n goede speurder worden als zijn vader, de beste politie-inspecteur ter wereld. Maar omdat hij steeds in de problemen komt stuurt zijn vader hem twee dagen voor zijn bar mitswa naar zijn oom Sjmoel om volwassen te worden. Hoe moet Nono er nu achter komen wat het geheim van zijn verdwenen moeder is? En wat heeft zijn vader met de trouwe secretaresse Gaby? In de trein ontmoet hij onverwachts meester-inbreker Felix Glick, een oude kennis van zijn vader. Samen reizen ze naar de Franse Rivièra en treden binnen in een wereld van vermommingen, achtervolgingen, Franse chansons en de mysterieuze vrouw Zohara. Zal Nono, geholpen door zijn verbeeldingskracht, alle raadsels oplossen?

Cast

Thomas Simon (Nono), Burghart Klaußner/Klaussner (Felix Glick), Fedja van Huêt (Jacob), Isabella Rossellini (Lola Ciperola), Paolo Smalhout (neef Micha), Dani Stauder (Zachary), Jessica Zeylmaker (Gaby), Camille De Pazzis (Zohara), Eric De Kuyper (oom Samuel), Celia Nufaar (grootmoeder Tjitska), Gene Bervoets (bankdirecteur), Maaike Neuville (bankmedewerker), Chris Bolczek (ober), Hester Bangert (Bar Mitzvah Guest), Erwin Bozzolini (Bar Mitzvah Guest), Daan de Waal (Bar Mitzvah Guest), Erik de Waal (Bar Mitzvah Guest), Heidi Groen (mascara lady), Eric Larcin (museumbewaker Diamond Museum), Gerard Mehylan, Raphael Charlier, Coen Decnop, Els van Stratum, Matthijs Wind, Raymonde de Kuyper, Kees Boot, Dick van den Toorn< Heidi Groen, Fenneke Dam, Arie de Rooij, Vincent de Pater, Pieter Embrechts, Tom de Hoog, Gene Bervoets, Maaike Neuville, Bernard Eylenbosch, Martijn de Rijk, Eric Larcin, Benoît Randaxhe, Erico Salamaone, Philippe Resimont, Thomas Stuyck, Jean Pierre Denuit, Alice Barney, Kasper van Groesen, Aitor Gómez Almagro, Jean-Henri Compère

Ontstaan

Scenario: Vincent Bal, Jon Gilbert, naar het boek van de Israëlische schrijver David Grossman.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=f1XIUp3wHuk

Kijkwijzer: vanaf 6 jaar (angst, geweld).

Pers

Clementine van Wijngaarden in 'VARAgids' 39-2012: "(...) Nono laat te weinig aan de verbeelding over en de hoofdrolspeler is een knap jongetje, maar kan niet acteren. (...)"

Jos van der Burg in 'Het Parool' van woensdag 3 oktober 2012: "(...) innemende Isabella Rossellini (...) doet stilistische aan de jaren vijftig en zestig denken, is de zoveelste kwaliteitsfilm van producent Burny Bos. (...) Vincent Bal (...) is een man van details, zodat alles klopt in de film, waarin vier talen worden gesproken. De keerzijde van Bals perfectionisme is dat NONO, HET ZIGZAG KIND losheid mist en soms een wat overgeregisseerde indruk maakt. Er staat zo veel inventiviteit en vakmanschap tegenover dat we dat graag vergeten."

Prijzen

Young Audience Award 2013 van de Europese Film Academie (EFA) op zondag 5 mei 2013. Voor de prijs komen Europese films in aanmerking die bestemd zijn voor jongeren van 12 tot en met 14 jaar. Bal ontving in de Oost-Duitse stad Erfurt een zilveren standbeeldje.

Filmuziek

Thomas de Prins

Camera

Walther Vanden Ende

Montage

Peter Alderliesten

ProdDesign

Vincent de Pater

Kleur

Kleur