Dolfje Weerwolfje (2011)

Regie

Joram Lürsen

Scenario

Tamara Bos

Release

30 november 2011

Duur

90 minuten
Filminformatie

Verhaal

Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Bij het licht van de volle maan springt hij uit het raam van zijn kamertje, de vrijheid tegemoet. Hij rent door het park en de tuin van de buren, vrolijk jagend op eenden en kippen. Als het licht wordt keert hij doodmoe huiswaarts, om een paar uur later wakker te worden als jongetje. Zijn pleegbroertje Timmie vindt het vet en doopt hem ?Dolfje weerwolfje?. De gevoelige Dolfje wil helemaal geen weerwolfje zijn. Hij is bang dat zijn pleegouders hem niet meer willen als ze ontdekken wie hij werkelijk is. Dolfje wil zijn geheim koste wat kost bewaren. Maar of dat gaat lukken? Het is tenslotte iedereen maand wel een keer volle maan?

Cast

Ole Kroes (Dolfje), Kim van Kooten (moeder Vriends), Remko Vrijdag (vader Vriends), Maas Bronkhuyzen (Timmie), Lupa Ranti (Noura), Nick Geest (Nico Pochmans), Trudy Labij (mevrouw Krijtjes), Joop Keesmaat (opa Weerwolf), Bianca Krijgsman (juf Jannie), Pim Muda (meester Frans), Kees Hulst (hoofdmeester Rutjes), Barbara Pouwels (moeder Pochmans), Luc Theeboom (OZDM, meneer Van Dale), Sieger Sloot (collega OZDM), René van 't Hof (blinde man); Tygo Gernandt (dierengeluiden Dolfje)

Ontstaan

Dolfje Weerwolfje is een Nederlandse kinderboekenserie van Paul van Loon. De serie begon in 1996 en telt inmiddels 13 boeken. De tekeningen in de boeken worden gemaakt door Hugo van Look. De verhalen van Dolfje Weerwolfje worden uitgegeven door Uitgeverij Leopold. Vanaf april 2009 heeft Dolfje Weerwolfje een eigen tijdschrift, dat om de twee maanden verschijnt.

Dolfje Weerwolfje is na De Griezelbus en Foeksia de Miniheks de derde filmbewerking van een boek van Paul van Loon.

Kijkwijzer: 6 jaar (angst, geweld).

Facts

Ole Kroes had een pak en een masker om hem in een weerwolfje te doen transformeren. In zijn staart zat een klein machientje dat van een afstand bestuurd kon worden, zodat hij kon kwispelen. Voor de stunts is een geanimeerde versie van Dolfje gemaakt. De hele straat waar Dolfje woont is een studio gemaakt. Daarvoor is een bestaande buurt uit Delft nagebouwd.

Pers

Leo Bankersen in 'de Filmkrant' van december 2011: "(...) aanstekelijk tragikomisch avontuur met licht absurdistische humor en een happy end. Spanning en griezelwerk op kinderniveau zijn bescheiden gedoseerd. (...) Tal van thema's kunnen aan de hand van DOLFJE WEERWOLFJE besproken worden. Pesten, adoptie, anders zijn, het zit er allemaal in en wordt met enige regelmaat benadrukt. (...)"

Erik Jonk in 'Metro' van donderdag 1 december 2011: "(...) De film is aandoenlijk en grappig en je krijgt ook nog eens een gevecht tegen eenzaamheid en het verlangen om je echte ouders te kennen mee. (...) En als je denkt: waar ken ik die kleine Ole toch van? Denk dan aan 'blond, brilletje' en 'Danoontje Powerrrrrrr'. Schitterend ventje."

Prijzen

Gouden Film voor meer dan 100.000 bezoekers op 28 december 2011.

Filmuziek

Fons Merkies

Camera

Lex Brand

Montage

Peter Alderliesten

ProdDesign

Harry Ammerlaan

Kostuums

Monica Petit

Stunts

Ron Sleeswijk

Distributeur

BFD

Bioszalen

117 bij première

Kleur

Kleur

Meer info

http://www.dolfjeweerwolfjedefilm.nl/