Club Zeus (2011)

Regie

David Verbeek

Scenario

David Verbeek

Release

9 juni 2011

Producent

Raymond van der Kaaij

Duur

75 minuten
Filminformatie

Verhaal

Club Zeus vertelt het verhaal van twee professionele hostboys in Shanghai. Deze jongens werken in een zogenaamde hostclub, waar iedere avond vrouwen komen die behoefte hebben aan gezelschap, aandacht, een gesprek, liefde. Hostboys zijn professionele hartendieven, wiens doel het is ervoor te zorgen dat de vrouwen blijven terugkomen en soms tienduizenden euro?s aan champagne en feesten uitgeven. Leonardo is n van deze hosts, een ingetogen jongen wiens dag begint als de nacht valt en eindigt als de zon weer opkomt. Leonardo verdient goed met het verkopen van aandacht, vriendschap en emotie en hij heeft een dagtaak aan het onderhouden van tientallen ?relaties? met vrouwen. Op een dag staat Sly (27) voor zijn deur, een knappe, slanke jongen en ooit de best verkopende host.

Cast

Ray Zhao (Leonardo), Zheng Qi (Sly), Yan Li Ping (Coco), Fu Ran (Jade), Sun Yi Xuan (Xiang Xiang), Zhou Mu Jie (Deep, Huang Chen (Cruise), Zhang Ying Hua (Izzy), Isaac Andres Cedeo (Candyman), Yan Jing Yao (Yanez Alice), Yuan Yuan (Maggie), Ning Yi (Pei Pei), Song Yan Ni (Liang Xi Wei), Ge Qin (Yun Ti), Zhen Feng (Xiao Yue), Su Ran (Xiao Wei Wei), Wang Jing Xiang (Fang Fang), Guo Ya Li (Li Wei), Zhou Guo Jie (Dan Dan), Shimura Hideml (Woman followed by her husband), Li Qiang (Angry Husband), Gu Guo Zhen (Neighbor)

Ontstaan

Taal: Mandarijn (Chinees). Opgenomen in Shanghai.

CLUB ZEUS werd in 2011 bekroond met de Return of the Tiger Award, een bijzondere award die vanwege het 40-jarig jubileum van het International Film Festival Rotterdam voor de eerste keer werd uitgereikt. De jury bestond uit de vijftien regisseurs die waren geselecteerd voor het Return of the Tiger-programma. De jury bestond uit de vijftien regisseurs die waren geselecteerd voor het Return of the Tiger-programma.

Pers

Mario Wisse in 'Metro' van donderdag 9 juni 2011:"(Aardig) Verbeek (R U There, Shanghai Trance) moet het voor zijn films doen met beperkte budgetten, maar dat zie je er nooit aan af. Het ziet er prachtig uit (metropool Sjanghai, de club). Ondanks de beperkte lengte van 75 minuten weet Verbeek het verhaal en de personages goed neer te zetten. Dit is bij uitstek een film voor filmhuisvolk, niet voor het grote publiek."

Marieke Kremer in 'Sp!ts' van donderdag 9 juni 2011: "(...) boeiend en vlot, zonder dat het oppervakkig wordt. (...) Verbeek zegt iets wezenlijks over de - voor ons nieuwe en exotische - wereld waarin zijn personages leven, maar levert ook een film af die visueel erg sterk is. (...) Er wordt weinig gepraat in CLUB ZEUS (...) Toch laat Verbeek haarscherp zien wie zij zijn en hoe ze door hun werk werden gevormd, of misvormd. Hun eenzaamheid en de leegte van hun manier van leven staan in sterk contrast met een stad die zo owinden en stijlvol is gefilmd dat je er direcht naar toe zou willen. Niet dat Shanghai direct mi is, maar gezien door de lens van Verbeek is deze metropolis, met al zijn beton, neonlichten en staal, even duister als verleidelijk. CLUB ZEUS is treurig en opwindend, en met een speetijd van 75 minuten eigenlijk te kort."

Belinda van de Graaf in 'Trouw' van donderdag 9 juni 2011: "(...) Probleem is wel dat er al een uitstekende documentaire is, die hetzelfde fenomeen belicht in Japan: 'The Great Happiness Space: Tale of an Osaka Love Thief' (2006), vorig jaar door de VPRO uitgezonden onder de titel 'Toy-Boys in Osaka'. Vergeleken bij dat levendige document blijft het gestileerde minidrama van de Nederlandse Azi-ganger wat op afstand."

Filmuziek

Martijn de Wit

Camera

Shu Hao Chou

Montage

Sander Vos, David Verbeek

Kostuums

Cher Huang

Geluid

Ranko Paukovic

Distributeur

Cinema Delicatessen

Bioszalen

5 bij première

Kleur

Kleur

Meer info

http://www.facebook.com/clubzeus

Co-productie

Petites Lumires

Art director

Yao Jun