Alle tijd (2011)

Regie

Job Gosschalk

Scenario

Job Gosschalk

Release

14 april 2011

Producent

Alain de Levita, Job Gosschalk, Jos van der Linden

Duur

97 minuten
Filminformatie

Verhaal

Maarten (Paul de Leeuw) en Molly (Karina Smulders) hebben een hele bijzondere band met elkaar. Sinds het overlijden van hun ouders is Maarten verantwoordelijk voor de opvoeding van zijn kleine zusje. Gesteund door zijn beste vriendin Reina (Lineke Rijxman) heeft hij Molly groot gebracht tot een zelfverzekerde, jonge vrouw. Wél heeft Maarten zichzelf hiervoor compleet weggecijferd. Als Molly plotseling aankondigt dat ze gaat samenwonen, wordt hij geconfronteerd met het 'lege nest' syndroom. Zowel Maarten als Molly hebben de grootste moeite om te wennen aan hun nieuwe levensfase en raken steeds verder van elkaar verwijderd. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt Molly ziek. Ze worden gedwongen om rigoureuze keuzes te maken. Omdat je nou eenmaal niet alle tijd hebt.

Cast

Paul de Leeuw (Maarten), Karina Smulders (Molly), Lineke Rijxman (Reina), Christopher Parren (Melvin), Teun Luijkx (Teun), Alwin Pulinckx (Arthur); Ellen Parren (Touba), Mark Rietman (arts), Judy Doorman (assistent dierenarts), Jelle de Jong (vriend van Teun), Roderick de Leeuw (vriend van Teun), Judith van den Berg (vriendin van Molly), Randy Fokke (vriendin van Molly), Sharai Rodrigues (vriendin van Molly), Joris Albers (vriend van Arthur), Folkert Trijzelaar (vriend van Arthur), Nadine van Asbeck (Debby), Myranda Jongeling (vrouw op toilet), Michiel Nooter (date), Evert de Jager (vader van Arthur), Frank Houtappels (dansleraar), Monique van Welzen (marktkoopvrouw), Marthe Geke Bracht (verkoopster IJssalon), Huub Blankenberg (oncoloog), Guy Clemens (ober), Pascal Feltmann (Finn, 0 jaar), Femke van Twillert, Kyano Pronk (Finn, 5 jaar); Sabine Soetanto

Ontstaan

In de film speelt de stad Den Haag een hoofdrol met locaties als de Hofvijver, bibliotheek, het strand, Madurodam, de Bijenkorf, station Hollands Spoor en de Koninklijke Schouwburg. Vrijdag 21 mei 2010 vonden in de haven van Scheveningen opnamen plaats. De haven was omgetoverd tot een kleine markt. De gemeente Den Haag gaf 75.000 euro aan de makers van de film om de stad te promoten.

De film is niet gemaakt in opdracht van Pink Ribbon, de makers hebben hen benaderd.

Debuutfilm van Job Gosschalk en van Toneelgroep Amsterdam-acteur Alwin Pulinckx. Alwin Pulinckx is in werkelijkheid hetero. In een interview in 'Gay & Night' van april 2011 over de gedurfdheid voor een hetero om een homo te spelen: "Ik moet zeggen dat ik daar geen seconde over nagedacht heb. Ik ben er helemaal niet mee bezig geweest. Ik vond het een waanzinnig mooi verhaal, een waanzinnig mooie rol, en om dit te mogen doen met Paul leek mij geweldig." In het echt had hij een tijdje een relatie met Karina Smulders.

In de film zitten geen seksscènes tussen de mannen, de enige seksscène is tussen twee heteropersonages. Paul de Leeuw in een interview in 'Gay & Night' van april 2011: We hebben wel een scène opgenomen bij het personage van Alwin thuis, waar ik z'n broek naar beneden trek, maar die heeft het kennelijk niet gehaald. Er sneuvelt heel veel bij het monteren, maar er is ook veel opgenomen! Dus die komen dan waarschijnlijk op de dvd. Roze momentjes."

Elske DeWall zingt de titelsong Chasing The Impossible. De single van de zangeres komt uit op 8 april 2011. Regisseur Job Gosschalk zag een paar filmpjes van Elske op YouTube en was er helemaal van overtuigd was dat zij het moest doen.

Kijkwijzer: 9 jaar en ouder (angst, grof taalgebruik).

Pers

Evert Groot in 'Gay & Night' van april 2011: "(...) Een evenwichtiger verdeling tussen de verschillende personages zou beter geweest zijn, nu komt het verhaal niet organisch en aannemelijk genoeg over. ALLE TIJD moet het vooral van z'n grote scala aan goede acteurs hebben. Paul de Leeuw is overduidelijk het gezicht van de film, en als Maarten speelt hij een sympathieke knuffelbeer met een groot hart. Maar de ster van ALLE TIJD is Karina Smulders, ook al speelt ze net een te jonge rol (van studente) voor haar werkelijke leeftijd (31). Ze zet Molly neer als een wispelturig, maar sympathiek meisje, waardoor de ziekte erg hard aankomt voor de kijker. Een van de beste aspecten aan de film is het ontblote bovenlijf van Teun Luijkx, dat in negen van de tien scènes te zien is. Teuns nonchalante, goed gevormde voorkomen doe de film veel goed. (...) alleraardigste film, zeker gezien het het speelfilmdebuut van castingdirector en producent Job Gosschalk is. Maar de film lijkt een beetje te veel op een samenvoeging van meerdere afleveringen van een leuke tv-serie. Het metselwerk is net niet genoeg geslaagd om dit een onvergetelijke film te maken, maar de sterrencast met een stel appetijtelijke mannen en het verhaal dat op momenten echt aangrijpend is, maken een hoop goed."

Jos van der Burg in 'Het Parool' van 13 juli 2011: "Hoe maak je van een komedie en een tearjerker een meeslepend geheel? Het is debuterend scenarist en regisseur Job Gosschalk met Alle tijd niet gelukt. (...) Een vriendin (Lineke Rijxman) levert cynisch commentaar op Maartens verliefde gestuntel met Molly. Het is de leukste rol in de film. (...) Kanker is erg, maar een film waarin kanker als dramatisch middel niet werkt, is dat ook. De omslag van komedie naar tearjerker wordt nooit geloofwaardig. Dat ligt niet aan de acteurs - Smulders is een uitstekende actrice op wie de beperkte De Leeuw kan leunen - maar aan het script, dat meer aan soap dan aan meeslepend (melo)drama doet denken. Molly is nog maar net overleden of men zit al weer gezellig aan de keukentafel rouwkaarten te schrijven. In Alle tijd krijgt niets werkelijk dramatisch gewicht. Hij wilde een lichte en sprankelende film maken, zegt Job Gosschalk in de persmap. Kanker, licht en sprankelend: de combinatie verklaart de onmogelijke missie."

Mario Wisse in 'Metro' van donderdag 14 april 2011: "Debuutfilm van Job Gosschalk is een vermakelijke tragikomedie met behalve De Leeuw goede rollen van Rijxman, Smulders en Luijkx. (...) In een wat ongeloofwaardige scène valt de b(r)allerige Arthur brakend over hem [Maarten] heen, toch neemt Maarten hem mee naar huis (...) "

Filmuziek

Melcher Meirmans, Merlijn Snitker, Chrisnanne Wiegel

Titelnummer

Chasing The Impossible / Elske DeWall

Camera

Han Wennink

Montage

Job ter Burg

Distributeur

Independent Films

Bioszalen

98 bioscoopzalen bij première

Kleur

Kleur