Ernst & Bobbie en het geheim van de Monta Rossa (2010)

Regie

Pieter Walther Boer

Scenario

Tijs van Marle

Release

7 oktober 2010

Producent

Andrť de Raaff, Adrian Politowski, Ingrid Van Eig, Gilles Waterkeyn, Denis Wigman

Duur

73 minuten
Filminformatie

Verhaal

Als Ernst en Bobbie op bezoek zijn bij een circusschool slaat het noodlot toe en brandt de circusschool af. Om het bestaan van de school te redden moeten Ernst en Bobbie een schat opsporen. Terwijl zij via een speurtocht langs de gekste plekken op zoek gaan naar de schat, wordt de circusdirectrice ook nog ontvoerd. Op de hielen gezeten door crimineel Fedor en zijn nichtje Indy, doorstaan zij spannende en gevaarlijke avonturen die een spectaculaire climax bereiken op de top van de Monta Rossa. Lukt het Ernst en Bobbie om samen met de kinderen van de circusschool de directrice en de schat te redden?

Cast

Erik van Trommel (Ernst), Gert-Jan van den Ende (Bobbie), Celia van den Boogert (Eva, circusdirectrice), Ton Kas (Fedor, oom van Indy), Chava Voor in 't Holt (Indy), Kees Coolen (Simon, opa van Eva), Frans de Wit (bioscoopmedewerker), Ad van Kempen (verkoper), Jochem van Gelder (suppoost)

Ontstaan

Ernst, Bobbie en Het Geheim van de Monta Rossa is de tweede speelfilm van het goedlachse duo. In 2007 verscheen hun eerste filmavontuur, getiteld Ernst, Bobbie en de Geslepen Onix.

De release van de film was oorspronkelijk herfst 2009. De opnamen startten op 16 april 2010. Opgenomen in Nederland (o.a. Radio Kootwijk, Delft, Schiedam en Hilversum), BelgiŽ en Oostenrijk (Hintertux).

Kijkwijzer: AL.

Pers

Marlijn Meijer in 'Metro' van donderdag 7 oktober 2010: "(...) Als de kinderen op het puntje van hun stoel zitten, wordt het ijs snel gebroken door een luchtig grapje van Bobbie. (...) De grappen zijn voorspelbaar en het loopt natuurlijk goed af."

Camera

Joost van Herwijnen

Montage

Arno Hagens

Stunts

Willem de Beukelaer, Christian Petersson

Bioszalen

101 bioscoopzalen bij première

Kleur

Kleur

Art director

Jeroen Evers