Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot (uten)

Regie

Martijn van Nellestijn

Scenario

Martijn van Nellestijn

Release

96 minuten
Filminformatie

Verhaal

Als Sinterklaas en Diego in de haven van Spanje aankomen, blijkt de pakjesboot al vertrokken te zijn. Door toedoen van de gemene Dr. Brein en de boeven Joris en Boris zijn de pieten een dag eerder naar Nederland vertrokken. Iedereen denkt dat Sinterklaas aan boord is en Sint en Diego moeten alles op alles zetten om op tijd op de pakjesboot te komen.

Cast

Frans Bauer (kapitein van Pakjesboot 12), Pamela Teves (Dr. Brein), Martijn van Nellestijn (Joris), Richard de Ruijter (Boris), Bartho Braat (Berend Boef), Thomas Terstal (Bastiaan Boef), Inge Ipendburg (Diana Dakjes), Christian Nieuwenhuizen (Chrisje Dakjes), Ellen Evers (Ingrid Lafleur), Lisa Lumeij (Nathalie Beekman), Aad van Toor (Adriaan), Robin de Robot (Robin), Richard Groenendijk (doctor on holiday), Frans Mulder (Van Brummelen), Lindsy Schuman (Lindsy), Lotte Prijs (Lotte), Svenja van Beek (Svenja), Thomas van Goethem (Luc), Hetty Heyting (tante Til), Erik-Jan Slot (agent De Bok), Frederik de Groot (inspecteur Jankers), Henkjan Smits (burgemeester), Kiki Classen (secretaresse), Gerard Joling (Gerard Joling), Sipke Jan Bousema (verslaggever intocht), Jan Uriot (verslaggever Spanje), Pierre Kartner (Vader Abraham, Sinterklaas-vervanger), Johan Vlemmix (minister van Feest), Wim Rijken, Harold Verwoert, Jeffrey Erens, Tony Neef, Martine van Os, Freek Commandeur, Brigitte Nijman, Alex van Bergen, Rowdy Wijnands, Dennis Erhardt, Sebastiaan de Graaf, Reinier van Gastel

Ontstaan

Bijna 5.000 meisjes tussen 12-15 jaar hadden zich aangemeld voor de rol van Nathalie. Maximaal 1.000 daarvan mochten zaterdag 25 april 2009 langskomen op de auditiedag in Ede. De opnamen vonden plaats in de hete zomer van 2009 (o.a. op 1 juli 2009). Regisseur Martijn van Nellestijn daarover in de Metro van donderdag 2 juli 2009: ?Kijk nou naar de bosjes. Dat ziet er toch prachtig uit? Persoonlijk werk ik graag met veel zon, want het is makkelijker om de shots achteraf donkerder te maken. Als het nu een grauwe, heiige dag zou zijn, wordt het straks veel moeilijker om er mooie beelden van te maken.?

Eerste filmrol voor Pierre Kartner (Vader Abraham). Lotte, Lindsy en Svenja vormen het trio Djumbo. Bas van Toor (Bassie) doet niet mee in de film.

De film kreeg geen subsidie. Iedereen werkt vrijwillig mee.

Regisseur Martijn van Nellestijn schreef ook het script en speelt ook de rol van de domme boef Joris. Voor de film bleekt hij zijn van nature donkere haar.

Pers

Bregtje Schudel in ?Het Parool? van woensdag 7 oktober 2009: ?(?) De kinderen zullen zich ongetwijfeld ook dit keer weer prima vermaken. (?) Maar als volwassen kijker zie je toch vooral de gebreken. Zoals een aantal tenenkrommend duffe dialogen, gapende gaten in de logica en een voor de jonge kijkertjes ? toch echt de doelgroep ? ingewikkelde ontknoping. (?)?

Prijzen

Binnen drie weken werden honderdduizend bezoekers getrokken. Regisseur Martijn van Nellestijn, producent Erik-Jan Slot en Coole Piet Diego ontvingen donderdag 29 oktober 2009 de Gouden Film Trofee van het Nederlands Film Festival. Gerard Joling, die in de film zichzelf speelt, reikte de bijbehorende trofee uit.

Titelnummer

Verliefd / Piet Diego & Patricia Paay

Bioszalen

100 bij première

Kleur

Kleur

Meer info

Site: http://www.sinterklaasdefilm.nl/home.