American girls (1918)

Alternatieve titel: Amerikaansche meisjes

Regie

Maurits H. Binger, Louis Davids

Scenario

Maurits H. Binger, Louis Davids

Release

04-11-1918

Studio

Filmfabriek-Hollandia

Duur

-1
Filminformatie

Verhaal

'Vrolijk Filmspel in vijf akten'. Beppie,Margie en Lola zijn de dochters van de miljonair Brown. Ze gaan met hun tekenlerares Polly naar Amsterdam en raken er tot over de oren verliefd op de operette-tenor Adelqui, de galant van de filmdiva Anny. Gevolg: een weddenschap dat een hunner Anny de vrijer afhandig zal maken. Ze willen allen het sterkst in de schoenen staan en zoeken allen hulp bij een detective. Natuurlijk komen ze bij dezelfde terecht, maar daar de baas zelf niet thuis is, neemt het knechtje Tinus zich voor om het zaakje zelf op te knappen. De jacht zal vier weken duren. Eerst is Beppie aan de beurt. Als het bijna gelukt, bij een souper, loopt het mis. Volgt Lola: die gaat bij dezelfde operette-troep; eerst gaat alles naar wens, maar dan: mis. Alle hoop is gevestigd op Margie. Ze slooft zich vreselijk uit en nog maar één avond rest. In Café de Paris is groot feest. De dollar-kindertjes zijn er ook. En Margie is het haast gelukt, bij het slaan van twaalf, als de Amerikaanse papa binnenkomt en alles bederft. Louis Davids verschijnt in elf vermommingen: als amateur detective, gouvernante, hulppianist van het Rembrandttheater, dokter, gids, politieagent, toneelknecht, kruier, straatveger, badmeester in Zandvoort en kelner.

Cast

Lola Cornero (Lola), Beppie de Vries (Beppie), Margie Morris (Margie; de drie Amerikaansche meisjes), Adelqui Migliar (operette-tenor Adelqui), Annie Bos (filmactrice Anny; vrienin van Adelqui), Jan van Dommelen (ober-kelner Jan Dommel), Louis Davids (Tinus, hulp van de detective), Cor Smits (miljonair Brown), Paula de Waart (tekenlerares Polly Dewar), Marcello Lanfredi, Mr. Williams, Max van Gelder (man theaterbureau)

Ontstaan

De film toont een kijkje achter de schermen van het Rembrandt Theater, Hotel de L'Europe en het caféleven in Amsterdam. Andere buitenopnamen in Zandvoort en Volendam.

Filmuziek

Ben Geijsel, Louis Davids