Interview [Amerikaanse remake] (2007)

Regie

Steve Buscemi

Scenario

David Schechter, Steve Buscemi

Release

10 mei 2007

Duur

84 minuten
Filminformatie

Verhaal

Een politiek journalist moet, met grote tegenzin want hij verslaat liever een groot schandaal dat binnen het Witte Huis plaatsvond, een interview doen met een populaire soapactrice. Wat begint als interview ontaardt in een verbaal steekspel met grote gevolgen als verschillende ontwikkelingen plaats vinden. Hij moet, ondanks zijn afschuw voor de dame, haar zien over te halen informatie te delen.

Cast

Steve Buscemi (Pierre Peders), Sienna Miller (Katya), Tara Elders (Maggie), David Schechter, Molly Griffith (serveerster), Elizabeth Bracco (vrouw in restaurant), James Villemaire (man in restaurant), Jackson Loo (fan in restaurant), Craig muMs Grant (taxichauffeur), Doc Dougherty (vrachtwagenchauffeur), Donna Hanover (commentator), Wayna Wilcox (acteur), Danny Schechter (geleerde), Philippe Vonlanthen (handtekeningenjager), Katja Schuurman (vrouw in limousine)

Ontstaan

Amerikaans-Nederlandse co-productie. Scenario: David Schechter, Steve Buscemi naar de film van Theo van Gogh met script van Theodor Holman en naar een idee van Hans Teeuwen.

Camera: Thomas Kist. Muziek: Evan Lurie. Montage: Kate Williams. Geluid: Jef Pullman. Productie: Bruce Weiss, Gijs van de Westelaken. Coproductie: Pim Hermeling, Ellen Verbeek. Make up: Maya Hardinge.

Het script van Theodor Holman werd hier en daar gewijzigd door David Schechter en Buscemi zelf. In de Nederlandse film waren de namen van de personages Pierre en Katja ook de namen van de acteurs. Buscemi koos er voor om de namen niet te veranderen, als eerbetoon aan de acteurs. Buscemi vertelde veel respect te hebben voor de acteurs. Door een ontmoeting met Katja Schuurman, kreeg Schuurman ook nog een cameo aan het einde van de film. Voor de realiteit in de cultuurverschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten werden enkele zaken veranderd. In het origineel ging Pierre al gauw na de ontmoeting met Katja mee naar huis. In de Verenigde Staten komt dit niet voor. Daarom liet Buscemi het karakter van Pierre een ongeluk(je) krijgen waardoor hij gedwongen was met Katya mee naar huis te gaan.

De film die divese verwijzingen bevat naar Van Gogh ging in première op het Sundance festival in januari 2007. 11.981 bezoekers.

Facts

Amerikaanse remake van de Theo van Gogh-film uit 2003. Plannen voor de Amerikaanse remakes van INTERVIEW, BLIND DATE en 06 dateren al voor de moord op Van Gogh in 2004.

Camera

Thomas Kist

Grime

Maya Hardinge

Bioszalen

10 bij première

Kleur

Kleur

Co-productie

Pim Hermeling, Ellen Verbeek