K3 en de kattenprins (2007)

Regie

Matthias Temmermans

Scenario

Gert Verhulst, Hans Bourlon, Anjali Taneja, Matthias Temmermans, Alexandra Penrhyn Lowe

Release

19 december 2007

Producent

Hans Bourlon, Gert Verhulst, Michel Verlinden, Anja van Mensel, Dimitry Pas

Duur

73 minuten
Filminformatie

Verhaal

Op een nacht vinden de meisjes van K3 in hun slaapkamer een geheimzinnig sprookjesboek. Daarin verschijnt het gezicht van een knappe prins, die werd vervloekt door de slechte Kattenkoningin. Als hij voor middernacht zijn ?ware liefde? niet kust, zal hij veranderen in? een kat! Gelukkig kan de prins tijdens zijn zoektocht rekenen op de hulp van fee Fiorella. Zij haalt K3 op met haar koets en brengt de meisjes naar Sprookjesland, hoog in de wolken. Zou Karen, Kristel of Kathleen de ?ware liefde? van de knappe prins kunnen zijn? En zullen Karen, Kristel en Kathleen erin slagen om de vloek van de Kattenkoningin te verbreken voor de klok twaalf uur slaat?

Cast

Kathleen Aerts, Karen Damen, Kristel Verbeke, Terence Schreurs, Irene Moors, Carry Goossens, Roel Vanderstukken, Britt van der Borght, Annemie Gils, Knarf van Pellecom

Ontstaan

In 2004 gooiden Karen, Kristel en Kathleen zich enthousiast op hun eerste filmproject K3 EN HET MAGISCHE MEDAILLON. In 2006 verscheen K3 EN HET IJSPRINSESJE.

Pers

Bas Blokker in 'NRC next' van 20 december 2007: "(...) Het taaiste gevecht leveren Kathleen, Karen en Kristel niet met de heksenkoningin Abbessinia, maar met de tijd. Ze moeten er in hun publieke optredens eeuwig blijven uitzien als meisjes, en dat begint zo zoetjesaan te vloeken met die tattoo, die tongpiercing en de kraaienpootjes." Marije van 't Hoog in 'Metro; van 20 december 2007: "(...) Een prima film voor de kerstvakantie (...)" Jan Pieter Ekker in 'Dag' van 20 december 2007: "(...) De zalen zullen wel weer vollopen, maar de lat mag best wat hoger."

Prijzen

In twee weken tijd trok de film 100.000 bezoekers (Gouden Film).

Filmuziek

Olaf Janssens

Montage

Jan Goossen

Kostuums

Noura Henni

Distributeur

Independent Films

Bioszalen

101 bij première

Kleur

Kleur

Meer info

Website: http://www.k3endekattenprins.nl.