Alles voor elkaar (2017)

Regie

Danny Stolker

Scenario

Liesbeth Strik, Dag Neijzen

Release

12 oktober 2017

Producent

Paul Voorthuysen, Chris Derks

Links

FT recensie | IMDB

Duur

93 minuten
Filminformatie

Verhaal

Alles voor elkaar is een moderne uit het leven gegrepen rom-com over vier Rotterdamse hartsvriendinnen die alles op alles zetten om elkaar te helpen om voor hun 30ste de doelen te bereiken die ze zich als pubers hadden voorgenomen. Maar het loopt dermate uit de hand dat ze hierdoor hun relaties en zelfs hun vriendschap op het spel zetten.

Cast

Maryam Hassouni (Sena), Sarah Chronis (Nicole), Esmée van Kampen (Lina), Yootha Wong-Loi-Sing (Vanessa), Oscar Aerts (Kees), Leo Alkemade (Jonathan), Jord Knotter (Bas), Mark van Eeuwen (Mike), David Lucieer (Gideon), Tarikh Janssen (Ezra), Don Alphonso (gebarentaal spreker)

Ontstaan

De opnamen startten in Rotterdam in oktober 2016.

Speelfilmregiedebuut van Rotterdammer Danny Stolker.

Bijzonder was dat de opnames van ALLES VOOR ELKAAR te volgen waren via social media. Zo werd de Instagram-pagina door de cast voorzien van behind the scenes foto’s en filmpjes, en op de Facebook-pagina was regelmatig via een livestream mee te kijken op de set.

Kijkwijzer: 12 jaar (drugsgebruik, grof taalgebruik).

Pers

Maricke Nieuwdorp in 'AD' van donderdag 12 oktober 2017: "(...) ietwat vergezocht. En een beetje kinderachtig ook wel, eigenlijk. (...) De spontane, soepel acterende Yootha Wong- Loi-Sing vormt, samen met de frisse locaties in Rotterdam, eigenlijk de enige positieve noot in dit over het algemeen flauwe verhaal."

Marco Weijers in 'de Telegraaf' van donderdag 12 oktober 2017: "(...) een karrenvracht aan clichés, slapstickachtige grappen, voorspelbare ontwikkelingen en liedjes waarmee de gaten worden dicht gesmeerd. En op personages die zo dik zijn aangezet, dat ze geen moment 'echt' voelen. Hoezeer de castleden daar ook hun best voor doen."

Floortje Smit in 'de Volkskrant' van donderdag 12 oktober 2017: "(...) Aardige premisse, maar het scenario van ALLES VOOR ELKAAR is een rommeltje. De leuke actrices (Maryam Hassouni, Esmée van Kampen, Yootha Wong-Loi-Sing en Sarah Chronis) spelen onaangename en soms regelrecht pijnlijke stereotypen."

Filmuziek

Matthijs Kieboom

Camera

Nanko Goeting

Montage

Elsbeth Kasteel

ProdDesign

Ben Zuydwijk

Kostuums

Sanne van Deursen

Distributeur

Entertainment One Benelux

Bioszalen

99 bij première

Kleur

Kleur
Afbeeldingen
Trailer