Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet (2017)

Regie

Pim van Hoeve

Scenario

Tijs van Marle, Tosca Menten

Release

4 oktober 2017

Producent

Chris Derks, Paul Voorthuysen

Links

FT recensie | IMDB

Duur

82 minuten
Filminformatie

Verhaal

Dummie heeft heimwee. Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen. Klaas ziet die reis helemaal niet zitten. Hij vindt vliegen naar Egypte maar eng, het kost veel te veel geld en Dummie heeft geen paspoort. Maar als Dummie’s schilderij van juffrouw Friek voor een groot bedrag verkocht wordt én hij een paspoort weet te regelen, vertrekken Klaas, Goos, Dummie en juffrouw Friek naar Egypte. Maar is de Tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden? Met een plan van meester Krabbel gaan Dummie en Goos op onderzoek uit. Maar de zoektocht zit vol gevaren en de beste vrienden lopen in een valstrik. Kan Klaas hen op tijd redden of blijven Dummie en Goos voor altijd gevangen?

Cast

Julian Ras (Goos Guts), Yahya Gaier (Dummie), Roeland Fernhout (Klaas Guts), Stefan de Walle (meester Krabbel), Ergun Simsek (Farid), Gürkan Küçüksentürk (Aziz), Noah de Nooij (Ebbie Zanussi), Jennifer Hoffman (juffrouw Friek), Manou Kersting (douanier), Mike Weerts (suppoost), Bert Hana (suppoost), Yannick Jozefzoon (suppoost), Michel Sorbach (Aziz), Kim van Zeben (vliegveld medewerker), Esther Gast (vliegveld medewerker)

Ontstaan

Kijkwijzer: Alle leeftijden.

Pers

Maricke Nieuwdorp in 'AD' van donderdag 5 oktober 2017: "(...) Van Hoeve liet zich wederom inspireren door een mix van Wes Anderson-achtige aankleding en onversneden westernfilms. En die speelse aanpak blijft prima overeind. Nieuw is het concept natuurlijk niet meer, maar fans krijgen voorgeschoteld waarvoor ze komen."

Fabian Melchers in 'de Telegraaf' van donderdag 5 oktober 2017: " (...) Met simpele decors, vrolijke kinderslapstick en een handjevol animatiescènes houdt regisseur Pim van Hoeve ook zijn derde Dummie-film weer lekker luchtig. De verplichte momentjes van spanning en drama komen helaas minder goed uit de verf."

Ronald Rovers in 'Trouw' van donderdag 5 oktober 2017: "(...) gespeeld door Roeland Fernhout die precies weet wat hij hier als acteur moet geven (...) De decors zijn heerlijk kunstmatig, de kleuren vrolijk. Niets meer aan doen. Op naar het volgende avontuur."

Floortje Smit in 'de Volkskrant' van donderdag 5 oktober 2017: " (...) fantasievolle, onderhoudende avonturenfilm, die wederom uitblinkt in (visuele) slapstick en ietsjes minder in emoties."

Casting

Martha Mojet, Marc van Bree

Filmuziek

Matthijs Kiekeboom

Camera

Dennis Wielaert

Montage

Michiel Boesveldt

ProdDesign

Dimitri Merkoulov

Kleur

Kleur
Afbeeldingen
Trailer