Misfit (2017)

Regie

Erwin van de Eshof

Release

28 september 2017

Producent

Erik Engelen, Andrew Ernster, Tarik Traidia, Thomas Wolff

Links

FT recensie | IMDB

Duur

86 minuten
Filminformatie

Verhaal

Misfit is een high school comedy en gaat over Julia (Djamila), een meisje dat in Amerika woont en na jaren weer terugkeert naar Nederland. In Amerika had ze een perfect leventje: ze was populair, had een goed bekeken vlog en veel vriendinnen. Haar leven staat op zijn kop als ze in Nederland door de VIP squad, de drie populairste meisjes van de school, als “Misfit”, een buitenbeentje, wordt bestempeld. Als de kans zich voordoet om naar Amerika terug te keren pakt ze die dan ook met beide handen aan, ook al moet ze daarvoor op school een ingewikkeld dubbelleven leiden. Dan wordt ze ook nog eens verliefd op Nick (Niek Roozen) en gaat ze zich steeds meer afvragen: wil ze echt terug of wil ze toch blijven?

Cast

Djamila Verhoef (Julia), Luca Gilliot (Luca), 4U, Bente Fokkens (Magenta), Niek Roozen (Nick), Défano Holwijn (Ricardo), Donny Roelvink (Robin), Fenna Ramos (Esmee), Gio Latooy (Tim), Jill Schirnhofer (Jocelyne), Jolijn Henneman (Sterre), Chris Tates (Houtkamp), Eddy Zoey (Jack), Sara Ras (Sanne), Mirja Poelstra (Daisy)

Ontstaan

Djamila Verhoef (24; Utrecht, 1 december 1991) heeft met haar account MeisjeDjamila 766.329 abonnees en daarmee streeft ze concullega's als Anna Nooshin (202.443) en Monica Geuze (370.000) ruimschoots voorbij. Ze woont in het echt in Texas. Single Brickwall werd inmiddels vijf miljoen keer bekeken op YouTube.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden.

Pers

Bart van der Put in 'Het Parool' van 27 september 2017: "(...) Het filmdebuut van Youtubefenomeen MeisjeDjamila is op maat gesneden voor haar volgsters van 7 tot 13 jaar en wijkt nauwelijks af van het stramien dat in Amerikaanse highschoolfilms voor die doelgroep wordt gehanteerd. Onder regie van Erwin van den Eshof (Zombibi, Popoz) komt Djamila goed voor de dag in een vlotte kinderkomedie die iets uitbundiger gestileerd had mogen worden."

Sabeth Snijders in 'NRC Handelsblad' van 27 september 2017: "(...) Het scenario en de dialogen in Misfit lijken in elkaar geknutseld in een tussenuur: een highschool-parodie met opzichtige sluikreclame die op geen enkel moment origineel of geestig is. In Julia’s school lopen naast BN’ers en bekende vloggers ook gewone pubers rond. Leuk, maar als je Julia’s mede-acteurs in het slot tussen ‘schoolgenoten’ ziet staan die echt de acne nog niet volledig zijn ontgroeid, wordt ook pijnlijk duidelijk hoe gek het eigenlijk is als twintigers zich in films of vlogs gedragen als tieners."

Floortje Smit in 'de Volkskrant' van 28 september 2017: "(...) Een houterig geacteerde, voorspelbare highschoolkomedie, met opvallende product placement en cameo's die een volwassene zal ontgaan."

Camera

Jorrit Garretsen

Montage

Jeffrey De Vore

ProdDesign

Floris Eysink Smeets

Kostuums

Nadja Turlings

Bioszalen

110 bij première

Kleur

Kleur
Afbeeldingen
Trailer