Hartenstrijd (2016)

Regie

Janice Pierre

Scenario

Nienke Römer

Release

27 oktober 2016

Producent

Kees Abrahams, Felice Bakker, Edvard van 't Wout

Links

FT recensie | IMDB

Duur

93 minuten
Filminformatie

Verhaal

Na voor de zoveelste keer bedrogen te zijn door een man aan wie ze haar hele ziel en zaligheid had verkocht, is voor motoragente Tina (Jennifer Hoffman) de maat vol. Van nu af aan zal ze zich niet meer binden aan een man en alleen nog daten voor de seks. Voor het emotionele gedeelte heeft ze haar beste vriendin Fleurtje (Eva van de Wijdeven), de meest intimiderende kleuterjuf van Nederland. Tegelijkertijd sluit de uiterst charmante kroegbaas Sven (Tibor Lukács) een weddenschap met zijn vriend Dennis (Oscar Aerts) om te bewijzen dat hij heus wel kan daten met een vrouw zonder met haar naar bed te gaan. Sven en Tina zijn beslist niet elkaars type, maar voor hun ‘experiment’ denken ze een perfecte match te zijn. Wat begint als een koelbloedig spel wordt al snel een verwarrende en hilarische zoektocht naar oprechte liefde.

Cast

Jennifer Hoffman (Tina), Tibor Lukács (Sven), Eva van de Wijdeven (Fleurtje, beste vriendin van Tina), Oscar Aerts (brandweerman Dennis), Georgina Verbaan, Miro Kloosterman (Benno), Anniek Pheifer (Merel), Myrthe Hogeterp (Chantal), Loek Peters, Mark Rietman, Sieger Sloot, Cees Geel, Murth Mossel, Kay Nambiar, Kim-Lian van der Meij, Margôt Ros, Roxeanne Hazes, Willeke Alberti

Ontstaan

Eerste rol als actrice voor Roxeanne Hazes (1993), dochter van André.

Geproduceerd door 2CFILM (FISSA, HARTENSTRAAT). Distributeur: Independent Films.

Producent 2CFILM, bekend van onder andere FISSA, HALLO BUNGALOW en HARTENSTRAAT, werd in 2012 opgericht door producenten Edvard van 't Wout, Robin de Levita, Kees Abrahams en Bobby Boermans.

Kijkwijzer: 6 jaar (grof taalgebruik, geweld).

Casting

Houdijn Beekhuis, Betty Post

Camera

Alex Wuijts

Montage

Christine Houbiers

Kleur

Kleur
Afbeeldingen
Trailer