Hart beat (2016)

Regie

Hans Somers

Scenario

Anjali Taneja, Ivo W. Punt, Jeroen van der Zee

Release

12 oktober 2016

Producent

Erwin Godschalk, Tirza Luttik, Maarten Swart, Anjali Taneja

Links

FT recensie | IMDB

Duur

90 minuten
Filminformatie

Verhaal

Muziek maken betekent alles voor de schuchtere scholiere Zoë (Vajčn van den Bosch) maar sinds het vertrek van haar vader heeft ze haar gitaar niet meer aangeraakt. Als zij op de fiets wordt aangereden door de tourbus van Mik (Rein van Duivenboden), een Nederlandse superster ŕ la Justin Bieber waar Zoë bepaald geen fan van is, springt er toch een vonk over tussen de twee. De mensen in hun omgeving maken het alleen wel heel erg lastig om de aantrekkingskracht tussen hen tot echte liefde te laten uitgroeien.

Cast

Vajčn van den Bosch (Zoë), Rein van Duivenboden (Mik), Martijn Fischer (Jim, vader van Zoë), Stephanie van Eer (Sam), Britt Scholte (Saskia), Vivienne van den Assem (Lilian), Jelka van Houten (Inge, moeder van Zoë), Monsif Bakkali (JJ), Holly Mae Brood (Kate), Bas Hoeflaak (Jorrit Thijssen), Eric van Sauers, Rodney Glunder, Jorn Pronk, Alex Zimmerman, Charida Oumghar, Daan Aufenacker, Sami Aydi, Aqil Dahhan, Allard Geerlings, Tara Hetharia, Yannick Jozefzoon

Ontstaan

Op het gelijknamige album, waarop de cast zelf nummers zingt, staan 10 nummers + 2 extra nummers.

De rol van Mik wordt vertolkt door Rein van Duivenboden uit de popgroep MainStreet. Hart Beat is zijn speelfilmdebuut: "Met MainStreet heb ik al ontzettend veel meegemaakt, maar ik kijk er naar uit om mijn horizon te verbreden met acteren.”

Vajčn van den Bosch bracht in 2012 twee singles uit naar aanleiding van haar deelname aan The Voice Kids. Vervolgens speelde zij naast Tim Douwsma de hoofdrol van Sandy in de musical Grease. Daarna speelde Vajčn de rol van Moon van Panhuys in de serie Nieuwe Tijden.

Hart Beat is tevens ook het speelfilmdebuut van regisseur Hans Somers, die eerder VRijland en Spangas regisseerde.

Kijkwijzer: 6 jaar (geweld).

Titelnummer

Hart Beat door Vajčn van den Bosch en Rein van Duivenboden

Camera

Dirk-Jan Kerkkamp

Bioszalen

88 bij première

Kleur

Kleur
Afbeeldingen
Trailer