Club van Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot, De (2016)

Regie

Ruud Schuurman

Scenario

Sander de Regt, Michael van Beers

Release

12 oktober 2016

Producent

Marcel de Block, Tom de Mol, Mike Steenvoorden, Michael van Beers, Erik van Wegen

Links

FT recensie | IMDB

Duur

67 minuten
Filminformatie

Verhaal

Dit jaar komt het Sinterklaasfeest opnieuw in gevaar! Slechterik Dokter Vleugelaer en zijn handlanger Igor vermommen zich om op de stoomboot zogenaamde ‘Blafspray’ over alle cadeautjes te spuiten. Zo krijgen alle kinderen straks de ‘Blafhoest’, waar Dr. Vleugelaar alleen voor veel geld het medicijn voor heeft! Maar als de pieten ook in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand. Zeker omdat er ook een échte hond aan boord is, die de Pieten in Spanje gevonden hebben. Het is de verdwaalde hond van Sophie (Vlinder Kamerling), die hoopt dat de Club van Sinterklaas het diertje weer bij haar kan brengen. Lukt het Sinterklaas en de bekende Clubpieten om de cadeautjes op tijd te ontsmetten én het hondje veilig thuis te brengen?

Cast

Sven De Ridder (Igor), Pieter Verelst (Vleugelaer), Wilbert Gieske (Sinterklaas), Beryl van Praag (Testpiet), Anouk de Prater (Danspiet), Tim de Zwart (Hoge Hoogte Piet), Job Bovelander (Coole Piet), Piet van der Pas (Profpiet), Wim Schluter (Muziekpiet), Frans de Wit (Keukenpiet), Vlinder Kamerling (Sophie), Bas Hoeflaak (agent), Nico van der Velde (kapitein), Narvick Penaloza (slager); stemmen van: Jaak Van Assche, Jasmine Jaspers, Jelle Cleymans, Luk De Konink, Ron Cornet, Pieter-Jan De Smet, Jos Dorn, Kobe van Herwegen, Deborah De Ridder, Jo Leyers

Ontstaan

Kijkwijzer: Alle leeftijden.

Pers

Mike Peek in 'Het Parool' van woensdag 12 oktober 2016: "(...) De Club-films lijken op oude series van Bassie & Adriaan: oersimpele producties met oersimpele humor. Volwassenen kunnen beter iets te lezen meenemen, maar misschien zijn blaffende Pieten wel supergrappig als je een jaar of drie bent."

Filmuziek

Arjan Kiel, Linda Pols, Rick Pols

Camera

Hidde Boorsma

Montage

Synco Schölvinck

Kostuums

Linda Bogers

Bioszalen

117 bij première

Kleur

Kleur
Afbeeldingen
Trailer