Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos! (2016)

Regie

Patrick Raats

Scenario

Àrnoud Rijken, Michiel Snijders, Dinand Woesthoff

Release

20 januari 2016

Producent

Tom de Mol, Arnoud Rijken, Debbie Schouten, Michiel Snijders, Dinand Woesthoff

Links

FT recensie | IMDB

Duur

70 minuten
Filminformatie

Verhaal

Het is bijna groot feest in de Tovertuin, want de Wijze Varen wordt alweer een fraai jaar ouder. Woezel & Pip krijgen de belangrijke taak om het grote verjaardagscadeau te verstoppen, totdat de grote dag daar is. Tante Perenboom kondigt aan dat er een hele speciale gast komt logeren: het schattige neefje Charlie. Al snel ontdekken Woezel & Pip dat het cadeau en hun spullen zijn verdwenen! Wie heeft dat gedaan? De Wijze Varen weet het antwoord, maar of de vriendjes daar zo blij mee zijn? Woezel & Pip, Buurpoes, Molletje, Vlindertje en Charlie gaan in dit spannende avontuur op zoek naar de gevaarlijke indringer… ‘Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!’ is een vriendschapsfilm vol kleur, emotie en avontuur.

Cast

met de stemmen van: Rijk Aardse (Woezel), Munaycha Draaibas (Pip), Johnny de Mol (Molletje), Willeke Alberti (tante Perenboom), Edwin Rutten (wijze Varen), Holly van Zoggel (Buurpoes), Yori Swart (De Zingende Tulpjes), Marlies Somers (Vlindertje), Jordhan Vroegh (Charlie)

Ontstaan

Woezel en Pip is de titel van een kinderboekenserie met voorleesverhaaltjes, gecreëerd en bedacht door Guusje Woesthoff-Nederhorst en De Woezels.

De illustraties in de boekjes zijn gemaakt door Louise Geesink en Wil Raymakers.

Woezel en Pip zijn de namen van twee hondjes die goede vriendjes van elkaar zijn.

Het eerste deel Woezel en Pip: In de Tovertuin verscheen in 2005. De schrijfster Guusje Nederhorst heeft het succes zelf niet meer meegemaakt. Zij overleed in 2004 aan borstkanker.

In 2007 werd door Dinand Woesthoff (echtgenoot van Guusje) een stichting opgericht - de Guusje Nederhorst Foundation - die een blijvende herinnering moet zijn aan de geestelijke moeder van Woezel en Pip. Een gedeelte van de opbrengst van alle 'Woezel en Pip'-boekjes en -artikelen gaat naar deze stichting en om te worden gebruikt voor kinderen die op wat voor manier dan ook hulpbehoevend zijn.

In 2009 werd een theatershow ontwikkeld.

Vanaf 2010 waren Woezel en Pip te zien als animatieserie bij de KRO. Een aantal afleveringen is ook beschikbaar op dvd.

Pers

Floortje Smit in 'de Volkskrant' van 21 januari 2016: "Woezel en Pip: Op zoek naar de sloddervos! is een frisse, vrolijk gekleurde animatiefilm. Liedjes hadden de spanningsboog voor de doelgroep beter behapbaar kunnen maken en het is even opletten met angstige kleintjes die voor het allereerst in de bioscoop komen - er zitten wat schrikeffecten in en een van de vriendjes dreigt even te verdrinken - maar die hondjes, die blijven hartveroverend."

Filmuziek

Johan Hoogewijs, Dinand Woesthoff

Titelnummer

De sloddervos / Dinand Woesthoff & Claudia de Breij

ProdDesign

Wil Raymakers, Dinand Woesthoff

Bioszalen

128 bij première

Kleur

Kleur
Afbeeldingen
Trailer