Club van Sinterklaas & de verdwenen schoentjes, De (2015)

Regie

Ruud Schuurman

Scenario

Sander de Regt

Release

14 oktober 2015

Producent

Marcel de Block, Tom de Mol, Mike Steenvoorden, Michael van Beers, Erik van Wegen

Links

FT recensie | IMDB

Duur

68 minuten
Filminformatie

Verhaal

Sinterklaas en de Clubpieten hebben een lekker druk jaar: nog nooit werden er zo veel schoentjes gezet. Maar slechterik Kornee wil het Sinterklaasfeest verpesten. Door een foutje kreeg hij vroeger nooit een cadeautje van Sinterklaas. Om wraak te nemen heeft hij Moepies gemaakt, een nieuw soort speelgoedknuffel. De grappige Moepies moeten van Kornee de cadeautjes uit de schoentjes van de kinderen stelen. Als op een ochtend niet alleen de cadeautjes maar ook alle schoentjes weg zijn krijgen de Pieten de schuld. Sinterklaas snapt er niks van. Zal het op tijd goed komen?

Cast

Tom Audenaert (Kornee Kwastenbroek), Evi van der Laken(Daantje), Wilbert Gieske (Sinterklaas), Anouk de Pater (Danspiet), Tim de Zwart (Hoge Hoogte Piet), Wim Schluter (Muziekpiet), Job Bovelander (Coole Piet), Beryl van Praag (Testpiet), Piet van der Pas (Profpiet), Frans de Wit (Keukenpiet), Leo Alkemade (Piet), Okke Verberk(Party Piet Pablo), Maike Boerdam (Boze Moeder), Marieke de Kruijf (Boze Moeder), Daniel Romagnoli (Kornee Kwastenbroek 8 jaar), Tijn de Graaf (Kornee Kwastenbroek 13 jaar); stemmen: Stef de Reuver (Wommie), Eric-Jan Lens, Lex Gaarthuis (verslaggever), Sven De Ridder (Giebel), Jaak Van Assche (Profpiet), Ron Cornet (Muziekpiet), Luk De Konink (Sinterklaas), Jelle Cleymans (Coole Piet), Jos Dom (Keukenpiet), Vicky Florus (Boze Moeder), Guga Baul (Wommie), Jasmine Jaspers (Danspiet), Flore De Marie (Dana), Deborah De Ridder (Testpiet), Bert Van Poucke (Piet)

Ontstaan

Kijkwijzer: Alle Leeftijden.

Pers

Fabian Melchers op 'de Telegraaf' site van 14 oktober 2015: "Het was een van de meest opmerkelijke momenten van het afgelopen Gouden Kalveren-gala. Niet Michiel de Ruyter of Bloed, zweet & tranen, maar De club van Sinterklaas & het pratende paard won de publieksprijs. De verklaring: een fanatieke groep online stemmers die een statement wilde maken voor het behoud van Zwarte Piet. Het hulpje van de Goedheiligman is in De club vanSinterklaas-films namelijk altijd onveranderd gebleven. In het nieuwste avontuur benadrukken de makers nog eens waar ze in de discussie staan. Gelukkig houden ze dat wel genoeg onder de oppervlakte om de doelgroep er niet mee op te zadelen. Kinderen zullen een film zien over een verbitterde man die het Sinterklaasfeest om zeep wil helpen omdat hij vroeger door een vergissing werd overgeslagen, volwassenen kunnen in hetzelfde verhaal de vergelijking trekken met het slavernijverleden en de invloed op het kinderfeest. Inclusief Pieten die de zwartepiet krijgen toegespeeld, een Sint die aan zichzelf begint te twijfelen, een spijtbetuiging en een rectificatie.Hoe fel voor of tegen je zelf ook bent: De club van Sinterklaas & de verdwenen schoentjes voelt ongemakkelijk. De grappen en grollen zijn volkomen inspiratieloos (handpoppen die scheten laten, dikke Piet die niet door schoorsteen past), maar aan de gelaagde boodschap is wel duidelijk aandacht besteed. Alsof de volwassen kijkers hier belangrijker zijn dan hun kinderen. Het illustreert maar weer waar de prioriteiten tegenwoordig blijkbaar liggen."

Bor Beekman in 'de Volkskrant' van 15 oktober 2015: "De films uit De Club van Sinterklaas-reeks zijn misschien gemaakt zonder aantoonbare filmische liefde, ze voorzien wel in een behoefte. De vorige film won op het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor beste publieksfilm. De nieuwe aflevering gaat verder op de vertrouwde weg: het Sinterklaasfeest wordt wederom bedreigd, ditmaal door een gefrustreerde Belg en twee middels elektrocutie tot leven gewekte wuppies, die de schoentjes leegeten. Gelukkig hebben we dans- en zangpiet. Disclaimer: bevat geschminkte zwarte pieten, zonder bijgestelde kleuren."

Filmuziek

Arjan Kiel, Linda Pols, Rick Pols

Camera

Hidde Boorsma

Montage

Synco Schölvinck

ProdDesign

Rien Beerens

Kostuums

Linda Bogers

Grime

Carolina Leenders, Shirley van der Lem

Geluid

Hein Verhoeven

Bioszalen

117 bij première

Kleur

Kleur
Afbeeldingen
Trailer