Keet & Koen: de speurtocht naar Bassie & Adriaan (2015)

Regie

Annemarie Mooren

Scenario

Dick van den Heuvel

Release

7 oktober 2015

Producent

Yoshi Aesaert, Paul Ruven, Sjef Scholte, Bart Van Dijck, Tijs van Marle

Links

FT recensie | IMDB

Duur

79 minuten
Filminformatie

Verhaal

In Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan gaan Keet en Koen, de entertainers van een pretpark, op zoek naar de vermiste Bassie en Adriaan. Wanneer Bassie en Adriaan voor hun grote verdiensten als mensenredders een onderscheiding krijgen, besluit de baron hier een stokje voor steken. Hij geeft zijn neef 'Jonkheer' de opdracht om Bassie en Adriaan te ontvoeren. Wanneer Keet! en Koen ontdekken dat Bassie en Adriaan vermist zijn, zetten ze alles op alles om hen te vinden. En dat blijkt moeilijker dan in eerste instantie gedacht...

Cast

Janouk Kelderman (Keet), Patrick Martens (Koen), Bas van Toor (Bassie / Vlugge Japie), Aad van Toor (Adriaan / De Baron), Nathalie Meskens (Constantina), Miryanna van Reeden (commissaris Kroon), Ben Segers (chef Avifauna), Mamoun Elyounoussi (agent Pim), Fabian Jansen (De Jonkheer), Günther Lesage (deurwaarder Putjes), Kees Tol (minister), Peter Sterk (B1001), Fedor van Rossem (Linke Leo), Arjan Postma (directeur Avifauna), Maarten Vancoillie (verhuizer), Sven Ornelis (verhuizer)

Ontstaan

In 1994 werd de laatste TV-serie uitgezonden. Na 35 jaar acrobatiek en kattenkwaad nemen Bas en Aad van Toor als het komische duo Bassie & Adriaan afscheid van het publiek. Dat doen ze niet op tv, maar met hun eerste speelfilm Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden.

Pers

Eric le Duc in ´de Telegraaf´ van woensdag 7 oktober 2015: "(...) In dit amusante adieu worden de clown en de acrobaat voor al hun verdiensten onderscheiden met de Gouden Slagroompunt. (...) Een hommage waarin Annemarie Mooren iedereen die is opgegroeid met Bassie en Adriaan op de wenken bedient. In een luchtig familieavontuur laat de regisseuse van GTST en Koen kampioen veel elementen uit de nostalgische oude tijd terugkeren. Helaas geen plaaggeest Jaap Stobbe, waar menig veertiger nu nog badend in het zweet van wakker wordt. Maar wel de aloude schurk de Baron (Drommels, drommels, drommels!), twee klunzige trawanten, robot Robin en flink wat slapstick en gekibbel. En tegen de fans die hun helden node zullen missen, zeggen we: wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!"

Filmuziek

Olaf Janssens

Camera

Christophe Vanhoutte

Montage

Lynn Raeymaekers

ProdDesign

Kurt Rigolle

Kostuums

Mieke van Bruggenhout

Grime

Cyndi van Looveren

Kleur

Kleur
Afbeeldingen
Trailer