Popoz (2015)

Regie

Martijn Smits, Erwin van den Eshof

Scenario

Wijo Koek, Martijn Smits, Erwin van den Eshof

Release

8 oktober 2015

Producent

Sabine Brian, Alain De Levita, Maurice Hols, Allan Sperling, Joris van Wijk, Ronald Versteeg, Eva Visser, Kaja Wolffers

Links

FT recensie | IMDB

Duur

85 minuten
Filminformatie

Verhaal

Rechercheurs Ivo (Huub Smit) en Randy (Sergio Hasselbaink) willen alleen maar met vette actie criminaliteit bestrijden. Als ze samen met hun enthousiaste stagiair Coco (Noel Deelen) een gijzeling op 'hun' manier aanpakken, loopt dat uit op een regen van kogels, explosies en lijken. Ze belanden in de gevangenis waar ze het moeten opnemen tegen de levensgevaarlijke crimineel Mercator (Pierre Bokma). Als hij Ivo en Randy op het spoor brengt van een drugskartel dat de stad in haar greep houdt, gaan alle remmen los om deze operatie tot een goed einde te brengen. Dit is die actie waarvoor ze het doen!

Cast

Huub Smit (Ivo), Sergio Hasselbaink (Randy), Noel Deelen (Coco), Pierre Bokma (Mercator), Yolanthe Sneijder-Cabau (Sacha), Roeland Fernhout (Leon), Markoesa Hamer (Annabel), Ancilla Tilia (Leo), Barbara Klaaysen (bruidje), Henriëtte Tol (commissaris), Uriah Arnhem (Jerry), Fabian Jansen (Van Stege), René van Asten (burgemeester), Leo Alkemade (Rikkers), Dick Carlier (journalist)

Ontstaan

Waar de hoofdpersonen in de serie regelmatig het loodje leggen en in de daarop volgende scène weer gewoon opduiken, moest er voor de film een verhaal komen.

Popoz is 'politie' in de Amsterdamse straattaal.

De serie - twee seizoenen waren gemaakt toen de film in première ging - was eerder ook te zien in Duitsland, Zweden, België en Groot-Brittannië.

Kijkwijzer: 12 jaar (seks, angst, grof taalgebruik).

Facts

Voor de Duitse versie spraken Sergio en Huub zelf de stemmen van hun personages in.

Casting

Janusz Gosschalk, Leonie Luttik, Roos Wijngaard

Camera

Jorrit Garretsen

Grime

Bureau Raampoort

Stunts

Ron Sleeswijk

Kleur

Kleur
Afbeeldingen
Trailer